Budapest Hűvösvölgy

elado

Sándor szecessziós villa, Budapest II. kerület, egyik legszebb részén, műemlékként nyilvántartott.

Az épület XIX. század végén épült, működött kórházként, egészségügyi intézményként, vadász-kastélyként, nyári rezidenciaként is.

A telek 4600 nm, a főépület 1000 nm – es, különálló 100 nm-s kisebb kiszolgáló épület, 50db kocsibeálló, teraszok stb.

Az ingatlan szimmetrikus elrendezésű, 2 db nagy fő lépcsőháza és 2db kisebb, cseléd lépcsőháza van, ami az ingatlan két végében található.
A főépület homlokzatban és belső kialakításban is szimmetrikusan ketté osztott. A közös előtérből egy-egy díszes tölgyfalépcsőn át közelíthetők meg a különálló télikerttel, teraszokkal és erkélyekkel rendelkező épületszárnyak.
A földszinten, az emeleten, és a tetőtérben összesen 25 szoba található a hozzájuk tartozó fürdőszobákkal.
A szuterén szinten kórházi-klinikai tevékenység is folytatható: műtők, technikai helyiségek, fürdők találhatóak.

A vasbeton-szerkezetű, műemlékként nyilvántartott épület külső homlokzatát jelenlegi tulajdonosa felújította, számtalan javításon, átalakításon esett át, a metszett üvegbetétes ajtók, a tölgyfalépcső és a faburkolatok még az eredetiek, ezek jelenlegi állapotukban is komoly értéket képviselnek. Statikai felújítások, megerősítések történtek, burkolatok cseréje, teljesen új fűtési és hűtési rendszert kapott az épület hősszivattyús kültéri egyégekkel és belső fain-coil hőleadási készülékekkel.

Története:
A Széchenyi-vadászkastélyként is ismert Sándor-villa Freund Dezső tervei alapján épült az XIX század végén. A 4.6 hektáros ősfás telket és a rajta álló villaépületet Sándor Pál vásárolta meg 1890-ben, majd 1912-13-ban Forbáth Antal átalakításai során nyerte el mai szecessziós formáját.

A villaépület üres, és azonnal birtokba vehető.
Az ingatlan akár céggel együtt is megvásárolható.

Price:2000000000
Építés éve1912
Szintek száma4
Szobák száma25
Telek alapterület (nm)4600
Ingatlan alapterület (nm)1000
Fürdőszobák száma20

Listing Inquiry